Bornholm rundt i kajak 2009
  1. etape: Rønne - Sandvig
Første etape på turen starter fra Nørrekaas Lysbådehavn i Rønne med afgang kl. 13:00. Turen går langs vestkysten forbi Hasle Havn og det idylliske fiskerleje Teglkås. Efterhånden som I kommer nordpå bliver både vandet og landskabet mere og mere fyldt med klipper for til sidst at blive til det imponerende klippeparti Hammerknuden. Hammerknuden er den nordligste spids af Bornholm og set fra havsiden er det både stort og voldsomt. På turen vil der være et flot udsyn til Hammershus-ruinen. Efter at have rundt Hammerknuden går turen nogle få kilometer sydpå mod Kampeløkken havn, som er en lillebitte privat havn midt mellem Allinge og Tejn. Her besøger vi Hammerodde Kajakklub og overnatter på den lokale skole. Der vil være et obligatorisk tjekpoint ved Vang Havn.
Der er breafing på etapen en halv time start (kl. 12:30), og der lukkes senest kl. 18:00.
1 etape er cirka 26 kilometer.

2. etape: Sandvig – Nexø
Anden etape starter fra Kampeløkken Havn med afgang kl. 9:00. Turen går sydpå forbi de fascinerende Helligdomsklipper, Gudhjem og skærgården ved Svaneke. Landskabet bliver nok ikke mere bornholmsk end netop på denne strækning, hvor klipperne strækker sig lige så langt øjet rækker. Afslutningen på etapen ligger lige nord for Nexø Havn, hvor Nexø Kajakklub har sit klubhus. Så der er rig lejlighed til at møde kajakfolkene fra Nexø. Overnatningen er på Nexø Skole. Der vil være et par obligatoriske tjekpoints undervejs.
Der er breafing på etapen en halv time start (kl. 8:30), og der lukkes for målområdet senest kl. 18:00.
2. etape er cirka 42 kilometer.

3. etape: Nexø – Rønne
Tredje etape starter fra Nexø Havn med afgang allerede kl. 8:00, for at sikre at alle, der skal hjem med en færge søndag aften, kan nå til Rønne i god tid. Turen går vestpå forbi Balka og Dueodde strand. Landskabet er fladt og frodigt og indbyder helt sikker til en dukkert undervejs... hvis der altså var tid. Afslutningen på etapen ligger ved startstedet ved Nørrekås Lystbådehavn, hvor Rønne Roklub har klubhus. Der vil være et par obligatoriske tjekpoints undervejs.
Der er breafing på etapen en halv time før start (kl. 7:30), og der lukkes for målområdet senest kl. 16:00.
3. etape er cirka 42 kilometer.
Umiddelbart efter lukningen af målområdet vil vinderne af kaproningen blive hædret

Samlet resultat 2009
Seachallenge Bornholm 2009 blev afsluttet i høj sol og stille vand. Faktisk var vejret så flot, at flere deltagere klagede over, at det var alt for godt vejr til at ro i. I den samlede stilling endte Jan Seremet fra Køge Kano og Kajak Klub på den forventede førsteplads med en samlet tid på 10 timer og 27 minutter. Det var næsten én time hurtigere end Jans vindertid i 2008 - som vel at mærke også blev roet i et lidt andet vejr.
Peter Lydeking Andersen - også fra Køge - roede sig med 10 timer og 38 minutter ind på en sikker 2. plads. 3. pladsen var der til gengæld lidt mere kamp om. Thomas Westergaard Jørgens (VKKC) lå inden sidste etape med en lille føring, men Thomas udgik fra sidste etape, hvilket gav plads til Jørn Robsahm fra Troense Kajakklub på 3. pladsen. Blandt kvinderne var Lise Gram Eriksen sikker vinder med tiden 12 timer og 18 minutter. Derefter fulgte Signe Kock Andersen og Mette Nielsen på 2. og 3. pladsen.

 

Billedgalleri      Tilbage  Startside